Läs mer om varje ingrediens för respektive produkt här nedan

KVÄLLS BRAINIES

GABA

GABA bidrar till bättre sömn och återhämtning. GABA har en lugnande effekt och kan upplevas ångestdämpande - känd som naturens "lugnande neurotransmittor" GABA och är en vanlig hämmande signalsubstans i det centrala nervsystemet. Genom att stimulera alfavågor i hjärnan anses GABA ge förbättrat mentalt fokus, avslappning och minskad stress. Signalsubstanser fungerar som medlare mellan olika nervceller, och att en signalsubstans verkar hämmande innebär att den bromsar upp impulser från en nervcell till en annan, vilket leder till en lugnare aktivitet. GABA finns naturligt i vår kropp men man kan man få låga nivåer av smörsyran och till och med få brist på den.

L-teanin

En aminosyra som påverkar och bidrar till ökade nivåer av dopamin och serotonin. L-teanin kan ha en lugnande effekt. Serotonin påverkar främst vår sinnesstämning, den styr vår rädsla och ångest, vårt humör och vårt sociala beteende. Dopamin i sin tur är kopplad till kroppens och hjärnans belöningssystem. L-teanin kan ge en ökad koncentrationsförmåga.

Ashwagandha

Ashwagandha är en adaptogen ört som använts inom ayurveda i tusentals år för sina lugnande och stärkande egenskaper. Adaptogener är ämnen som hjälper till att öka kroppens förmåga att anpassa sig, exempelvis för att bättre klara av stress.

Citronmeliss

Citronmeliss har en lugnande effekt. Kan även upplevas lugnande vid nervös mage och tarm.

Kamomill

Verkar lugnande och bidrar till bättre sömn. Kan även bidra till att minska inflammationer i kroppen.

Magnesium

Mineralet bidrar till nervsystemets normala funktion så att vi somnar, sover och vaknar när vi ska. Magnesium bidrar till elektrolytbalansen, bra att veta om du har problem med spända muskler, myrkryp och krampkänningar.

Zink

Zink bidrar till immunsystemets normala funktion. Zink bidrar till normal kognitiv funktion. Zink bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Patotensyra

Även kallat vitamin B5. Detta vitamin bidrar till att minska trötthet och utmattning, bidrar även till mental prestationsförmåga. Vitamin B5 spelar en viktig roll i en normal metabolism och bidrar till en normal omsättning av kolhydrater och fett.

Vitamin B6

Vitamin B6 bidrar till nervsystemets normala funktion, till normal bildning av röda blodkroppar och till immunsystemets normala funktion. Bidrar även till hormonell balans.

MORGON BRAINIES

Rosenrot

Rosenrot är en adaptogen med gynnsam effekt vid trötthet. Rosenrot bidrar även till mentalt fokus och kan ha en positiv inverkan vid fysisk utmattning och emotionell stress.

L-tyrosin

Aminosyran L-tyrosin är ett försteg till humörhöjande signalsubstanser - av hormonerna adrenalin, dopamin och tyroideahormon. L-Tyrosin är en icke-essentiell aminosyra. L-Tyrosin är en av aminosyrorna som bygger upp våra proteiner. 

Adrenalin har en viktig roll i flykt- och kampresponsen genom att bland annat öka blodflödet till våra muskler, höja frekvensen av hjärtslagen, vidga pupillerna samt öka blodsockret.

Dopamin är en betydelsefull substans i det centrala nervsystemet, som även kallas för ett må-bra-hormon, dopamin bidrar till en känsla av välmående och verkar stämningshöjande. Dopamin frisätts bland annat när vi tränar och hjälper oss då att fokusera, men bidrar även till vår motorik och kreativitet.

Tyroideahormonerna T3 och T4 bildas i sköldkörteln från tyrosin och mineralet jod. Dess främsta uppgift i kroppen är att bidra till regleringen av ämnesomsättningen - det vill säga hur kroppen omvandlar näring till energi.

Pantotensyra

Även kallat vitamin B5. Detta vitamin bidrar till att minska trötthet och utmattning och bidrar även till mental prestationsförmåga. Vitamin B5 spelar en viktig roll i en normal metabolism och bidrar till en normal omsättning av kolhydrater och fett.

Vitamin B12

Den biologiskt aktiva formen metylkobalamin B12-vitamin i formen metylkobalamin behöver inte omvandlas i kroppen. Vitamin B12 bidrar till normala psykologiska funktioner - inlärningsförmåga och minne. Bidrar till ett fungerande immun- och nervsystem. Vitamin B12 stödjer energiomsättningen och bidrar till att minska trötthet och utmattning.

F#CK PMS BRAINIES

Folsyra

Behövs för cellernas ämnesomsättning, även för att bilda röda blodkroppar - bidrar till normal blodbildning och till immunsystemets normala funktion.

Maca

Maca benämns som naturens viagra och anses ha effekt som lusthöjare. Rik på Bvitaminer ,vitamin, vitamin och essentiella mineraler som järn och kalcium. Macaroten anses också ge mer energi och uthållighet och kan även förbättra humöret. Macaroten anses vara en adaptogen, som kan reglera hormonbalanserna i kroppen och sägs öka den sexuella lusten och fungerar som ett afrodisiakum då den sägs öka libido och sexuell förmåga hos både kvinnor och män. Maca sägs också stärka kroppen mot yttre påfrestningar och stress samt stimulera ett dåligt immunförsvar.  Maca används idag av många elitidrottare då den har en positiv effekt på uthålligheten. Maca är en rotfrukt med ursprung i Anderna i Peru, den odlas på hög höjd där den trivs bäst. Maca är fylld med otroligt mycket näringsämnen och är en superfood favorit världen över. 

Tribulus Terrestis extract

Även kallad tiggarnöt. Har en lugnande effekt på nervsystemet, bidrar till att upprätthålla järninnehållet i blodet.Studier har visat positiva resultat när det gäller triggarnötens påverkan på hormonnivåerna. 

Magnesium

Magnesium är ett av de viktigaste mineralerna i kroppen.Magnesium bidrar till att lugna nervsystemet.Mineralet bidrar till nervsystemets normala funktion så att vi somnar, sover och vaknar när vi ska. Magnesium bidrar till elektrolytbalansen, bra att veta om du har problem med spända muskler, myrkryp och krampkänningar.

Ginseng extract

Ginseng har lugnande egenskaper. Ökar energi och prestationsförmågan, optimerar och boostar alla funktioner i kroppen. Ginsenosider - växtämnen som harmoniskt kompletterar varandra som Yin och Yang inom kinesisk medicin.Hög biotillgänglighet.

Alfa liponsyra 

Det är en antioxidant som är både vatten- och fettlöslig, vilket gör att den når alla kroppens celler. Liponsyra är ett bra tillskott för personer som behöver hjälp att reglera sitt blodsocker. Alfa liponsyra, eller ALA (alpha lipoic acid) som ämnet också kallas,  "den livsviktiga" antioxidanten och är enligt vissa en av de absolut viktigaste antioxidanterna att få i sig. Är även viktigt för nervsystemet, ögonen och levern. ALA finns i våra celler men mängden avtar med åldern. 

Betakaroten

Stärker kroppens slemhinnor och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Stärker även immunförsvaret. Betakarotenfungerar som en antioxidant och är ett förstadium till A-vitamin.

Vitamin B6

Vitamin B6 bidrar tillHormonell balans och till nervsystemets normala funktion, till normal bildning av röda blodkroppar och till immunsystemets normala funktion. 

Vitamin B12

Vitamin B12 stödjer energiomsättningen och bidrar till att minska trötthet och utmattning.Vitamin B12 bidrar till normala psykologiskafunktioner - inlärningsförmåga och minne. Bidrar till ett fungerande immun- och nervsystem. 

OMEGA BRAINIES

Omega 3, DHA och EPA 

Omega 3, DHA och EPA är fleromättade fettsyror, kroppen är beroende av dessa fettsyror för viktiga funktioner i kroppen. De långa omega 3-fettsyrorna EPA och DHA byggs in i cellytan, där de kan omvandlas till signalsubstanser. Mycketomättatfett i form av omega 3-fettsyrorna DHA och EPA håller cellytan mjuk och bidrar till hjärtats normala funktion*. Fettsyran DHA bidrar i sin tur till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga*.

Hjärnan är ett mycket fettrikt organ, man beräknar att ca 60–70% av hjärnan består av fett. Hjärnan behöver också ha en balans av de olika fettsyrorna för att fungera optimalt. Omega 3, DHA och EPA är fleromättade fettsyror, kroppen är beroende av dessa fettsyror för viktiga funktioner i kroppen. De långa omega 3-fettsyrorna EPA och DHA byggs in i cellytan, där de kan omvandlas till signalsubstanser. Omega 3-fettsyrorna DHA och EPA håller cellytan mjuk och bidrar till hjärtats normala funktion*. Fettsyran DHA bidrar i sin tur till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga*.

ENERGY BRAINIES

Grönt kaffe extract

Koffeinet som finns i Grönt kaffe har bevisad positiv effekt på humör och hjärnaktiviteten. Koffein kan också förbättra prestationsförmågan, minnet, uppmärksamheten, fokuset - normal kognitiv förmåga. Grönt kaffe ger dig den där energikicken som får dig att vakna till och fokusera bättre och öka kreativiteten. Koffeinet blockerar signalsubstansen - adenosin som sänder signaler till hjärnan att vara trött. Koffeinet triggar även hormonet dopamin som får oss att känna oss alerta och mindre trötta. Gröna kaffebönor innehåller hög nivå antioxidanter som kan hjälpa kroppen neutralisera skadliga fria radikaler. Klorogensyran i gröna kaffebönor har en blodtryckssänkande effekt och kan bidra till ett normalt blodtryck.

Guarana

Förbättrar ofta mental uppmärksamhet, matsmältning, ämnesomsättning och fysisk uthållighet. Koffeinet från guarana är i en potent och naturlig form, man upplever en mer jämn och långvarig effekt av koffeinet snarare än en plötslig explosion. Bidrar till en förbättrad lipidmetabolism och lägre kolesterolvärden.

MSM

Syresätter kroppens celler och ökar därmed energinivån. Kan vara en hjälp vid ledproblem, värk, inflammation, eksem, torr och kliande hud samt vid håravfall, försämrad hårkvalitet och sköra naglar. MSM är en naturlig källa till svavel som har flera funktioner i kroppen. Bland annat förekommer svavel i bindväv, så som leder och ligament. C-vitamin ökar upptaget av MSM.Msm kan bidra till att lindra björkpollen allergi. Msm har liksom omega en liten blodförtunnande effekt. Msm har betydande antiinflammatoriska effekter. 

Vitamin C

Bidrar till immunsystemets normala funktion. C-vitamin är också en antioxidant som bidrar till att skydda cellerna i kroppen.

Saffrans extract

Bidrar till ett bättre och jämnare humör och även till ett minskat sötsug. Kan bidra till att minska symptom på ångest och kan ha antidepressiva effekter.

Biotin

Biotin kallas även för Vitamin H. Biotin bidrar till normala blodsockernivåer och därmed minskat sötsug. Biotin används bland annat av kroppen för att bryta ner och tillgodogöra sig kolhydrater, fetter och aminosyror. Kan ha en positiv inverkan på hud, hår och naglar. 

Vitamin D

D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion, normalt upptag av kalcium och fosfor som spelar en roll i celldelningsprocessen. Det bidrar även till att bibehålla en normal benstomme, tänder och normal muskelfunktion.